מה תהיה ההשפעה העולמית של החרם על טיקטוק מארה"ב?

בשבוע שעבר, החוק שהכריז ש- TikTok ייאסר בארה"ב בתוך תשעה חודשים הפך לחוק.

בהתחשב בגודל השוק של TikTok בארה"ב, איך אתה חושב שזה ישפיע על העסק של ByteDance?

האם אתה מאמין שבליוד החיבה של ארה"ב או של סין, זה ישפיע יותר?

תזכורת לכולם. זו קהילה לדיון כנה:

• שמרו על נימוס. דווחו על תגובות שמפרות את הכללים.
  • אל תפרסמו תגובות פחות עובדתיות כמו בדיחות, ממים, סיסמאות או קישורים ללא הקשר.
  • עזרו לשמור את הקהילה מלהיות בור כסא. אל תדרגו תגובות בהן אתם לא מסכימים.

המפרים יוגשו לתת לא יהיה בלופים.

אני בוט, והפעולה הזו התבצעה באופן אוטומטי. אנא צרו קשר עם המנהלים של הקהילה הזו אם יש לכם שאלות או הערות.

אני חושב שישמו את הטיקטוק וכולם ימשיכו הלאה.

או שיתפתח מתחרה לטיקטוק וכולם ימשיכו הלאה.

אני סקרן, האם האפליקציה תיאסר בחנויות האפליקציות הרשמיות? או שספקי האינטרנט בארה"ב באמת יאישרו כל נתונים הקשורים לשרתים של טיקטוק?

אני מתכוון, עם אנדרואיד אפשר להוריד אפליקות באופן ידני מבלי קשר לאייך שהן מגיעות, ולכן זה יהיה בלתי אפשרי לאסור אותו, וגם אנשים יוכלו פשוט להשתמש ב-VPN, שזה עולה כמו 20 דולר לשנה, שזה כמעט כלום. אנשים מכורים לטיקטוק ידלגו על כמה מכשולים כדי להשתמש בו.

כל שאני אגיד הוא שזה מצחיק שפרסמיית סין סוף סוף חשה קצה מההפניה שלהם.

ה-CPC אסר על Google, YouTube, Instagram, Netflix, ועוד, בגלל סיבות דומות. זה מיצג את “רשת האינטרנט הסינית”. סין לא מקבלת את הפריבילגיה של לשחק בלהיות הוגנת כאשר היא לא מחזירה אותה. כשנוסעים במנהטן סין, הטלפון שלי כמעט חסום אלא אם יש לי VPN.

או שה- TikTok יצליח לשרוד את התביעה או שלא.

אם לא, אני חושב ש- TikTok יזרום עם זה ויאמר לאמריקאים ליהנות מיישום האיסור. VPNs לא באמת מסובכים, והן לא מרככות את המספרים, והן לא מצביעות על רוב המשתמשים. אובדן ההכנסות מפרסומות יכאב, אבל זה לא יהפוך את החברות למוכרות.

אני מאוד בספק שתהיה השפעה חוץ על בסיס המשתמשים; שימשיכו פשוט לכו לעניין הבא. הבעיה עם TikTok היא שה-CPC הפך את זה לנשק והשתמש בזה כדי להשפיע ולהזיק לנוער האמריקאי, וגם לגנוב ולהאסף סודות. אין מה שמויידאנס מספק שלא יכול לספק עוד אחד שלא שייך ל-CPC. מישהו ייקנה את זה או שימצא תחליף.

TikTok לא ימכור. אם יימכור, הם ייצרו את המתחרה הגרועה ביותר שלהם.

ארה"ב תעבור ל-Reels, והעולם ימשיך בחיים עם TikTok.

אם מישהו אחר מחברת אמריקאית יוכל ליצור אלגוריתם דומה, הם היו עושים את זה במקום ללחום נגד זה. זה פשוט האמת הקשה.

ברגע ש- TikTok נתפס שליחתו את ההיסטוריה של כל לוח המשתמשים לשרתיו כל שלוש הקשות, זה היה זמן לאסור אותו.

ה-CPC יודע את המיקום הגאוגרפי המדיוק והפעילות של חצי מאמריקאים בכל זמן נתון. וזה מפחיד. וכשה- TikTok מצאה דרך לעקוף את הרשאות היישום ושלחה את ההיסטוריה של הלוח לארה"ב כל שלוש הקשות, תאר לעצמך איזה וירוסים, גבולות, ותוכנות זדוניות הם שתלו במכשירי המשתמשים.

ההשפעה הגדולה תהיה שמספר גדול של עורכי דין ירוויחו כסף רב במאבקים המשפטיים הקרבים.

אני חושב שה- TikTok בסופו של דבר יימכר, אבל זה לא ישפיע לרעה על ByteDance יותר מדי כי הם יקבלו מחיר גבוה.

באשר לכוח הרך של ארה"ב מול סין, זה רק אירוע קטן. סין תמשיך לנסות להשפיע על הבחירות בארה"ב באמצעות דרכים אחרות. ארה"ב וסין ימצאו נושאים רבים אחרים להתווכח עליהם אחרי שזה יוסדר.

פלטפורמה שונה שיוססת על TikTok תנצל את הפער. פלטפורמות אחרות יופיעו. החיים ימשיכו.

כל יוצר תוכן מפוסט גם באינסטגרם ויוטיוב, אז גם אם יחסמו אותם, השאלה היא לאן יגיעו הצופים? לכן ByteDance תימכר. הם יודעים שהם חסרי ערך.

TikTok פשוט תעבור לשרתים חיצוניים מחוץ לארה"ב.

האפליקציה עדיין תעבוד. שום דבר לא יעצור אותה.

אני שוב אודה שאין זה “איסור” על TikTok.

זה דרישה שהחברה לא תהיה בבעלות רובית של ממשלה זרה עוינת. כל חברה רגילה פשוט תימכור מספיק מניות כדי לעבור את ה-50% בבעלות בארה"ב שלה.

העולם ימשיך. אם יימכר, זה מראה שטיקטוק שווה כסף רק לבייטדאנס, הם ירוויחו רווח גדול ואז ימשיכו בחייהם. אם לא יימכר, זה מראה שטיקטוק מכשיר חזק יותר עבור ה-CPC וה-בייטדאנס, והם לא מעוניינים לוותר על השליטה והכלי להשפעה על דעת הקהל האמריקאית.

אני חושב שבזמן, אנשים יבינו שזה קשור יותר לשמירה על הקונטרול של הנרטיבים במדיה המרכזית ורצון לשלוט על הנוער, מאשר לביטחון לאומי.

אני חושש שזה יכול להשפיע על אפליקציות אמריקאיות נוספות. אני יודע שסין חוסמת רוב האפליקציות האמריקאיות, אבל האם מדינות אחרות ינסו זאת? כי יש תקדים גדול יותר.

חשבתי שהחוק מקנה להם שנה למכור. האם ארה"ב תנסה לחסום את טיקטוק או פשוט תאסור את הרכישה של האפליקציה?

סביר להניח שהם ימכרו את העסק. מדינות מערביות רבות מעריכות הגבלות דומות, לנוכח הסיכון והאיום המוגבר שמציג TikTok לעומת רשתות חברתיות אחרות.

הבעיה היא שרוב הפוליטיקאים לא מבינים בטכנולוגיה או באיומים, ולכן הם מתנהגים מבולבלים, ויהיו לזה צרות בהגעה לפתרון שירצה את כולם. הבעיה המרכזית היא שהממשלה הסינית מטשטשת את הקו בין עסקים וממשלה, ולכן גם אם יהיה פתרון שבו ByteDance תבעל את זה, לא יהיה אפשר להבטיח את העצמאות שהרבה מדינות מערביות ידרשו.

זה אף פעם לא סתם “הולך להעלם”. There is too much money at stake for shareholders, China, etc. They’ll sell it or figure it out. People don’t just walk away from billions.