עדיין על Windows 7? לא רוצה Windows 10? שקול לעבור ל-Linux (ובעיקר, ל-Ubuntu). מדריך

כל הפעולות שנעשות כחלק מהמדריך הזה הן באחריותך הבלעדית - לצערי אין דרך לחשב על כל תצורת חומרה או שגיאה שיכולה לעלות. גיבוי של הנתונים הקריטיים שלך לפני כל דבר

ב-14 בינואר 2020, התמיכה של Windows 7 תסתיים לרוב המשתמשים. פירוש הדבר שאם תריץ את Windows 7 מעבר לתאריך זה, לא תקבל עוד עדכוני אבטחה ומערכת, ותהיה חשוף יותר לווירוסים, תוכנות זדוניות ולכישלונות מערכת. תלוי עד כמה הנתונים שלך קריטיים וכמה אתה עושה גיבויים - אם בכלל - יש סיכוי ש תאבד הכל.

זה מדריך דעה אך לא ממוטט עבור אלו מכם שנשארים על Windows 7 ולא רוצים או לא יכולים לעבור ל-Windows 10. מלבד התוספות שלי, הוא יהתייחס להרבה מדריכים טובים והמלצות של אנשים אחרים, שנאספו במקום אחד. זה מטורף, אבל יכול לעבוד.

האם שקלת… לינוקס? במיוחד, את Ubuntu.

לא, תקשיב לי טוב. כי אני עומד (ומשאיר לך הרבה זמן לחסוך) ומספר לך למה אסור לך לעבור ל-Linux. אם אחד מהקריטריונים הרשומים מיישם, אז:

המדריך מחולק לקטעים הבאים, אם ברצונך לדלג לסעיפים הרלוונטיים. אם תרצה ישר אל it, לך ל-(4):

1. למה לא כדאי לי לבחור Linux?
  2. למה כדאי לי לבחור Linux?
  3. למה Ubuntu?
  4. מה מעורב במעבר?
  5. התקנת Ubuntu
  6. טיפים למשתמשים חדשים עם Ubuntu
  7. גיימינג בלינוקס
  8. תוכנות חלופיות
  9. TL;DR או סיכום
  10. רשימת משימות למדריך

1. למה לא כדאי לי לבחור Linux?

אם:

• אתה
    tא לא מרגיש בנוח להתקין מערכת הפעלה ואתה לא מכיר מישהו שיכול לעזור;
  • יש מישהו שמסייע לך עם כל פעולות ה-IT שלך שאינו מכיר או לא אוהב Linux (שאל אותם);
  • אתה חובב גדול של משחקי מולטיפ्लेייר. (יש מקרים יוצאים מן הכלל, שידונו בפירוט בסעיף על גיימינג בלינוקס);
  • אתה משתמש בכמה לקוחות משחקים ויש לך משחקים בפלטפורמות שאינן Steam;
  • אתה מעוניין ב-VR;
  • אתה חייב את Outlook ומתעקש לא להשתמש בלקוח דואר אחר, כמו Thunderbird;
  • אתה משתמש בספק VPN שאין לו גרסה ל-Linux ואינך מוכן/מסוגל לשנות;
  • אתה מנוי לשרותי סטרימינג רבים, חוץ מנטפליקס, וצופה בהם במחשב שלך לעיתים קרובות;
  • אתה משתמש בפוטושופ, פרמייר, 3D Studio Max - כלומר, אם יש תוכנה של Windows שאתה תלוי בו בגלל זיכרון שריר, ניסיון ו/או דרישות מקצועיות והן אין לגרסה ל-Linux. (יש, עם זאת, אלטרנטיבות ל-Linux לרבות)
  • אתה זקוק לטכנולוגיות מסייעות, כמו קורא מסך. בעוד Ubuntu מגיע עם כלים מסייעים מובנים, יש תיקים ותוכנות ייחודיות שלא תעבודנה על Linux ואין להן תחליפים דומים;
  • אתה רוצה לקנות ציוד חומרה מבלי לחפש לו תאימות ולצפות שייסגר אוטומטית;
  • אתה משתמש ב-iTunes להרחבת מדיה או באינטראקציה עם ה-iPhone שלך;
  • יש לך ארכיון גדול של מסמכי Office מ Microsoft עם פורמטים מורכבים, מאקרו ופורמולות.
  • יש גם הכי גרוע: אתה תלוי בתוכנות ישנות או חומרה שלא תומכת כבר, שאתה לא זוכר את מדיית ההתקנה שלהן, לא מוצא להן תחליף, לא יכול להוריד ואינן תומכות ב-Windows 10. במצב כזה, עליך להשאיר את המחשב עם Windows 7, ולוודא שהוא לא נגיש לרשת או לאינטרנט. תתחיל לעבור לגרסה מודרנית שלה ולהמיר את העבודה שלך לפורמט שיקל עליך לגשת אליו.

חלק מזה אפשר לעבוד מסביב עם קצת מאמץ, אך הסיכוי הוא שיהיה יותר מדי בעיות שישבורו את הראש, וזה בסדר; Linux לא יכול לעזור לכולם. ככל שזה נכון יותר, אל תחשוב שאתה חייב לעבור ל-Linux.

2. למה כדאי לי לבחור Linux?

כי בין אם אתה משתמש כללי, גיימר או משתמש מוגבל עם צרכים ותפקידים מיוחדים, Linux יכול לספק לך את החוויה שאתה מקבל עכשיו עם כמה יוצאים מן הכלל שנאמרו מראש. בהרבה מובנים, זה טוב יותר - זה חופשי, בדרך כלל רץ טוב יותר על חומרה ישנה יותר מ-Windows, יותר בטוח בגלל גודל משתמש קטן ותיקיה עצומה של תוכנות חינמיות שזמינות לך. יש בדיוק את התוכנות - מערכות משחקים ישנות, לדוגמה - שאינן פועלות ב-Windows 10 אך כן ב-Linux, תודות לפרויקטים כמו Wine ו-Proton. רוב הזמן, Linux יכול לעדכן את עצמו מבלי להפריע לך.

עם זאת, זה לא מושלם. תיאלץ לאבד חלק מהדברים, וללמוד דרכים חדשות לעבוד עם המחשב שלך. זה בלתי נמנע. זה המחיר של לעבור.

וזה לא אומר ש-Windows חף מעלויות. שונה מ-Windows, אין את כל הפונקציות שמתנגדות לפרטיות ולחופש שלך. Linux יאפשר לך להגדיר אותו כרצונך, ולנתח את ההגדרות כדי לכוונן אותו יותר. הוא לא ינסות להטעות אותך ליצירת חשבון מקוון נוסף כדי להשתמש בו. חוץ מכמה שגיאות (כמו Ubuntu וחיפוש באמזון למשל), הוא שומר על הפרטיות שלך. אין ל-Windows הגדרת פרסום שמקשרת בין תחומי העניין שלך לתוכנות שלך ומבצעת שיתוף נתונים עם “צדדים שלישיים”. לא מציג פרסומות בתוכנה בתשלום. לא מפעיל שיווק דיגיטלי עליך.

בקצרה, הוא לא סובל מהחששות של Windows לגבי פרטיות.

אני יודע שאנשים ימרטו בנימה עוקצנית על סגסוגות ומלחים, אבל שים לב, אמרתי “עתיד”; בעוד שהם נמצאים כעת בהתחלה, מערכת ההפעלה שלך - ובעיקר Microsoft - יש לה יכולת לגשת לנתונים שלך בנוחות רבה. בכל חיפוש, בכל מסמך שמירה, בכל חישוב תקציב, בכל תמונה שצפית ובכל פקודה קולית שאתה נותן. Windows - ו-Microsoft בהרחבה - יודעת הכל. ואין שום הסכם שירות שמונע מ-Microsoft להתחיל לאסוף נתונים מפורטים יותר ככל שירצו.

זה שאלה של אתה מרוצה מ-Windows 7 או 10 - ל-Windows 7 יש את אותם תכונות מעקב כמו ל-Windows 10 מזמן. השאלה היא, אם אתה מרוצה מדינוד העסקי של מיקרוסופט ההולך ומתפתח, שמזיז את רוב התכנים שלך לאתרים ומחובר בשרירות למידע שלך? אם לא, אתה לא לבד: הולנד לא מרוצה. גרמניה גם לא מאוד מרוצה. יש סיבות לגיטימיות להיראות חשדני על שליטת Windows וההגדלה של ניתוחי המשתמש. Linux מציע לך אלטרנטיבה.

3. למה Ubuntu?

Ubuntu LTS הוא הדיסטרו הפופולרי ביותר לסביבת שולחן העבודה, וזוכה לתמיכה הרחבה ביותר מצד מפתחי תוכנה ויצרני חומרה ב-Linux. אם מחפשים פתרונות, mostly תמצאו פתרונות ל-Ubuntu. וגם, גרסאות LTS של Ubuntu נתמכות לאורך תקופות ארוכות: 18.04, שאותה נמליץ, נתמכת עד 2023, בעוד שהגרסה הבאה תצא באפריל, והיא תהיה נתמכת עד 2025.

אחת התכונות שתלמידי הקהילה של Linux ילמדו מהר היא שתמיד יציעו דיסטור אחר. במקרה זה, זה כנראה Linux Mint, שמטרתו להיות קל יותר למתחילים ועשה-כ- Windows 7. הוא מבוסס על Ubuntu ויפעול כמעט באותה מידה. אני עדיין ממליץ על Ubuntu, אבל תעשה ככל שתבחר.

כדי להפוך את המדריך לנגיש ככל האפשר, ובגלל הגישה הרחבה לתמיכה, החלטתי להתמקד ב-Ubuntu. כל דיסטור אחר יהפוך את זה לקשה יותר למתחיל. אתה תמיד תוכל לעבור כשתרגיש איך לעבוד עם זה.

4. במה מעורב במעבר?

הבטחתי לך מדריך נקי מספקות שקרים, אז אקצר: תוציא את כל הדברים החשובים שלך, תעשה גיבוי טוב, וכדאי במקום חיצוני למחשב שלך. זה טיפים טובים בכל מקרה, גם אם לא עובר ל-Linux. תמיד תעשה גיבוי.

אם אתה שחקן, תבדוק את המדריך של PC Gamer על איך לגבות קבצים של משחקים מלקוחות שונים.

בעת הגיבוי, תקים Thunderbird, לקוח מייל פתוח ומקודד של Mozilla, ותעתיק את המיילים שלך אליו. הכי קל ב-Windows. Thunderbird יכול לאסוף במייל שלך מתוך Outlook אם מותקן על אותו מחשב. אחר כך, תעקוב אחר ההוראות ליצוא נתוני המשתמש של Thunderbird. תוכל לשחזר את זה בלינוקס מאוחר יותר. תוודא שיש לך את פרטי החשבון.

קבל את מפתח הסריאלי של Windows 7 שלך. אם זה מדיה פיזית, כמו DVD, תבדוק שהמפתח בתוך הקופסה או על דיסק. אם זה במחשב נייד שהגיע עם Windows 7, בדרך כלל יש מדבקה על המחשב. תזדקק לזה במקרה שקרה משהו.

בדוק את הדרישות המינימלליות ל-Ubuntu 18.04.03. אם המחשב שלך לא עומד, זה תמיד יהיה טרדה, לא משנה באיזה מערכת תבחר. דרישות הקצה של Windows 10 לא רלוונטיות. יש אלטרנטיבות קלות אם אין ברשותך מחשב חדש, כמו Lubuntu.

הגיע הזמן להכין רשימה של החומרה, התוכנות והשירותים שאתה משתמש בהם תדיר, ולבדוק אם הם תואמים ל-Linux. תוכל לבדוק את זה באתרי התמיכה, ולהתייעץ במדריכי המעבר ל-Linux.

הורד את Ubuntu LTS 18.04.03. הם תומכים לתקופה ארוכה. עליך לכתוב את ההורדה לדיסק DVD או USB. הנה מדריך באיזה אופן לעשות זאת

ולסיום, נסה להריץ את Ubuntu כמערכת חייה לפני ההתקנה – זה לבדוק את החומרה והפעלת המערכת בלי לשנות דבר. אחר כך, תתקין אותה במחשב.

5. ההתקנה.

אתה תעשה את הכל, תבדוק את הגיבויים, ואם אתה מוכן - תתקין. לפני שאתה מתחיל, החלטת ש-dual-boot כן או לא. אני לא ממליץ על dual-boot כי:

• אם אתה מתכוון ל-dual-boot, תצטרך לעדכן ל-Windows 10 וזה שולל את כל היתרונות של Linux.
  • הנתונים שלך יהיו בשני מערכות הפעלה ותחזוקה כפולה. זה יותר קשה.
  • זה עלול לשבור לך את העבודה, והמעבר ל-Linux יראה יותר כמטרד.

אבל, אם אתה חייב, תוכל לעשות זאת באמצעות מדריך מתאים. המדריך של Jason Evangelho יעזור לי לעשות את זה.

6. טיפים למשתמש חדש ב-Ubuntu?

כמה טיפים:

• תכבה את המחשב, תצא מהחשבון ותראה את היישומים בפינה הימנית העליונה.
  • כדי לחפש, תלחץ על מקש Windows במקלדת. זה יפתח את סרגל החיפוש.
  • בחלון הקבצים, תיקיית הבית היא המיקום של הקבצים שלך.
  • Ctrl+Alt+T יפתח את הטרמינל. כאן תבצע פעולות, תתקין תוכנות ותאבחן תקלות.
  • ה Office המוגדר כברירת מחדל הוא LibreOffice. תנסה אותו, תפתח מסמכים ופיתח ידיעות.
  • תפתח קבצים נפוצים ותראה איך Linux מתנהל.
  • תבדוק תוכנות אלטרנטיביות.
  • תנסה לחבר את הטלפון ולוודא שהכל עובד.
  • תבחן את הפרמטרים והגדרות של תפריטים.
  • תיצור קיצור דרך לעדכוני מערכת ויישומים.
  • תסיר את ההתקנה של חיפוש Amazon מראש.
  • תתעדכן באופן תקופתי.

7. גיימינג בלינוקס

אם אתה גיימר, תבדוק את המדריך של /u/PBLKGodofGrunts ב-r/linux_gaming.

במאמר תמצאו:

• חדשות טובות - תודות ל-Proton ו-Wine, גיימינג בלינוקס מעולם לא היה טוב יותר. אפשר לשחק משחקים של Windows ללא בעיות משמעותיות. למשל, Resident Evil 2, Sekiro, Halo, Doom ועוד. בקרו ב-ProtonDB, Wine AppDB או Lutris.
  • רעיונות למשחקים ישנים עם תורמים קוד פתוח, שמאפשרים להריץ משחקי קלאסיקה.
  • שחקנים עם ציוד חומרה טוב יזכו ליותר ביצועים.

חסרונות:

• רוב המשחקים מרובי שחקנים לא תואמים בלינוקס, כולל Fortnite, Call of Duty, PUBG ועוד.
  • יחסר לך VR בלינוקס.
  • חלק מהתכונות של גראפים, שדרוגים, קהילה ומודים הם בעייתיים.

8. תוכנות חלופיות

• אנטי-וירוס: בלינוקס לא נדרשות בכלל. יש מעט וירוסים שמהם אתה בסיכון, ומומלץ לשמור על כללי זהירות.
  • Office: LibreOffice, online Office 365.
  • פוטושופ: GIMP, Krita.
  • פרימייר: Blender.
  • תצוגות ואודיו: VLC, Audacity, Ardour.
  • קריאה: תוכל להשתמש בתוכנת PDF מובנית.

9. סיכום

מעבר ל-Ubuntu הוא אפשרי ובטוח, בתנאי שתעשה גיבויים ותבדוק שתוכנות וחומרה תואמות מראש. אל תצפה לחווית Windows 1:1. זו החלטה שלך ומה שאתה מוכן ללמוד ולתת לוותור.

אם אתה לא מוכן, Windows 10 גם אופציה מצוינת. יותר בטוח, יותר חומרה ותוכנות, אך עם פחות פרטיות.

אם יש תכנות ישנות או חומרה לא נתמכת, אולי עדיף להישאר עם Windows 7, להיפרד מהקשר לרשת ולתכנן לצאת לדרך חדשה.

זכור, זה גם עניין של נכונות ללמוד, אווירה ויכולת.

בהצלחה לכולם! :blush:

טוב המדריך. למרות זאת הייתי ממליץ יותר על Linux Mint, KDE Neon או Xubuntu מאשר על Ubuntu הרגיל, כיוון שסביבת שולחן העבודה שלהם יותר מוכרת למשתמשי Windows.

עדיין על Windows 10? לא רוצה Windows 11? שקול לעבור ל-Linux (ובעיקר, ל-Ubuntu). מדריך.

מנוי לרבות תערובות סטרימינג ו-Media ו-Watch מהמערכות אלו

שאלתי את ההוראה הזו. אני תוהה. תומך בנטפליקס, אמזון פריים, דיסני + וחולו על Linux, בלי בעיות. לא דרוש תרגיל מיוחד. הם עובדים טוב בדפדפן הרגיל של Firefox.

מדריך טוב, אבל מצער: 99% מהאנשים שנשארו על Windows 7 ימשיכו להריץ W7 עד שהמחשב יתקלקל ואז יעברו ל-W10. אנשים שממשיכים להשתמש ב-W7 פשוט לא אכפת להם מעדכונים.

עוד, לנתונים מראים ש-13% ממשתמשי W7 לא מעדכנים את המחשבים שלהם בכלל, כלומר, הם עדיין משתמשים בגרסה שהותקן ב-2009. לכן, מיקרוסופט מחייבת עדכוני W10; הם נמאס להם שיישמעו עליהם שגונבים להם את הנתונים.

המדריך הזה מיושן.

1. בשנת 2023, Linux Mint ו-Manjaro הם אופציות טובות יותר למשתמשי Windows. למעשה, סביבת העבודה של Ubuntu יכולה להיות מעצבנת או לא מובנת למשתמשי Windows.

2. הגיימינג בלינוקס התפתח מאוד בזכות Valve ו-Lutris.

3. המדריך מזכיר גם dualboot ו-VMs, אך לא מקדם את זה מספיק מוקדם. זה יכול לעזור ולא לגרום לבעיה.

כך, המדריך יזהיר אנשים פחות על הסיכונים ויותר על היתרונות של dualboot ו-VM.

אם אין לך אפשרות אחרת מ-Windows 10, תעשה את זה במכונה וירטואלית

האם תוכל להציע מקורות או מדריכים איך לעשות זאת?

מדריך מצוין, תודה על ההשקעה והתלהבות. רק הערה: במעבר ל-dual boot, ישנם סתירות. ראשית, אם תעדכן ל-Windows 10, זה בסוף תציג את כל ה-יתרונות של Linux. שנית, הנתונים יהיו בשתי מערכות הפעלה ותחזוקה כפולה, וזה מסובך. שלישית, זה עלול לשבש את העבודה שלך, והמעבר ל-Linux יהיה יותר כמטרד.

עם Windows יש לי תחושת ביטחון מוכרת וידיעה איפה הכול נמצא, איך הכול עובד, איך לשנות הגדרות. איך אפשר לקבל את התחושה הזאת עם Linux?

האם אפשר שיהיו משחקי פיראט בלינוקס כי אני עני?

נסה Zorin OS אם אתה חדש ומעוניין לעבור מ-Windows.

אני חושב שתהיה עדיף עם Zorin OS או Linux Mint.

אין לי מושג איפה מפתח המוצר של Windows שלי. האם יש דרך לקבל מפתח חדש במידה ואחליט לחזור?

מדריך כתוב טוב. תומך ב-Ubuntu מעל עשור. זה ה-בחירה שלי להמליץ לאחרים.

הייתי ממליץ מאוד על KDE (KUbuntu) במקום Gnome/Ubuntu. הממשק נראה יותר כמו Windows, וזה יותר נוח למשתמשי Windows.

אני הוזזתי את המחשב שלי ל-Linux ומאוד מרוצה. אם רוצים גרסה ידידותית יותר ל-Windows, כדאי לבחור ב-Linux Mint או Zorin OS, שניהם מבוססי Ubuntu וממשק דומה ל-Windows.

Fedora, gnome4. זה גם ה-שולחן עבודה הפופולרי ביותר. אם רוצים יותר דומיננטי, Windows 11.

אישי הייתי ממליץ על Mint או Manjaro קודם כל. כנראה Mint יותר קל להתחלה. אני משתמש Mint אפילו היום, ומעביר ממנגרו ללינוקס למען היציבות.

אם אתה סובלת מ-Windows, תשתמש ב-Windows. Ubuntu 20.04, וכן הלאה, מאוד באגים. היום, אתה תמצא את המסך שלך הפוך, הכרטיס קול שלך לא יזהה, קבצי וידאו לא יעבדו וכדומה. היו ימים, שההתקנה הייתה פשוטה, אבל עכשיו תמיד יש בעיות.

אני כמעט מתקין Mint. אבל יש לי SSD של 120GB ומספר כוננים נפרדים והשתמשתי בהם להשלים את התוכנות. בלינוקס, נראה שאין אפשרות כזו. רוצה שלא להשתמש ב-HDD הראשי; נראה שזה בלתי נמנע.