שלום חברים,
אני חדש בלינוקס, אבל אני אוהב את Mint שלי. לאחר שישבתי על זה קצת, בסופו של דבר קניתי מחשב נייד זול שתכננתי להשתמש בעבודה, בעיקר ללמידה. אאעבוד על רשת WiFi של חברה ציבורית לגישה לאינטרנט שלי. מכיוון שהמחשב שלי יכלול מידע רגיש (הערות וחשבון Bitwarden), אני רוצה שהוא יהיה הכי מאובטח שאפשר.
עד כה, הצפתי את כל מערכת הקבצים במהלך ההתקנה כדי להגן מפני גניבה, אבל אצטרך לעקוב אחריו כמעט כל הזמן וזה מודל זול, אז אני חושב שזה בסדר. טכנית, התוכנית העיקרית שלי היא להשתמש ב-VPN של Mullvad כדי להבטיח את התעבורה שלי ולמנוע מהמעסיק שלי לחדור לנתונים שלי. אני גם אפעיל את חומת האש, אבל אינני בטוח מה להוסיף לקונפיגורציה כברירת מחדל.
האם יש לכם המלצות נוספות? אני מעוניין שזה יהיה כמה שיותר מאובטח. תודה רבה על כל הדרכה!
עריכת: תודה על כל העצות! זה היה מאוד מועיל!
אנא סמן מחדש את הפוסט שלך אם נמצא פתרון. איך לסמן כפתור פתרון? זה מאפשר למשתמשים אחרים לחפש בעיות נפוצות עם התגית פתרון שהייתה מיושמת, ומוביל לבעיות אלה להיפתר במהירות.
אני רובוט, והפעולה בוצעה באופן אוטומטי. אנא צור קשר עם המנהלים של הרדיט הזה אם יש לך שאלות או חששות.
הפעלת חומת האש ואחסום חיבורים נכנסים הם כבר התחלה טובה.
מאחר שאתה מתכנן להשתמש ב-VPN לכל הגלישה, מה שאני עומד לומר הוא בעיקר רלוונטי עבורך (או לאחרים כשאין VPN זמין):
- ודא שאתה תמיד משתמש בשרת DNS שאתה סומך עליו. זה שהוגדר על ידי ה-DHCP של הרשת הציבורית עלול להיות נערך.
- השתמש בתוסף לדפדפן כמו HTTPS Everywhere.
זה יכול או לא להיות מועיל עם או בלי VPN:
- הגדר את NetworkManager להשתמש בכתובת MAC אקראית אם זה רצוי. זה מקשה על זיהוי המכשיר שלך (למרות שזה חסר תועלת לחלוטין לבד אם ברשת הציבורית יש אתר התחברות שתצריך צעדים נוספים בדפדפן שלך).
אני מניח שהמחשב שלך (שולחני) יושב בבית עם חומת אש ו-VPN. השתמש במחשב הזול שלך ל-VPN לבית אם אתה צריך נתונים מהמחשב שלך. כשאתה במקומות ציבוריים, השתמש ב-WiFi הציבורי, אל תעשה כלום עם מידע אישי.
השתמש בתוסף לדפדפן כמו HTTPS Everywhere
deprecated. לא נדרש יותר, כיוון ש-Firefox, Chrome, Edge ודפדפנים אחרים כוללים את הפונקציונליות הזאת כברירת מחדל. זה בעצם דבר טוב. “המשימה הושלמה”, אם תרצה.
אז ה-VPN לא עושה את זה בטוח?
VPN עשוי לקדם פרוטוקולים חזקים והצפנה בדרגת צבאות, אבל זה לא מבטיח שזה בלתי ניתן לניוי. הוא לא יכול למנוע מעקב אחר עוגיות, וירוסים, תוכנות זדוניות, ולא יכול להגן מפני הונאות פישינג. עלולות להתרחש דליפות נתונים. VPN הוא רק בטוח כמו החברה שמנהלת אותו.