עובדי ה-IT של העבודה התלהבו מזה. איכשהו כשחיברתי לשרת בוסטון באמצעות אחד משירותי ה-VPN המסחריים הפופולריים, הוערך שאותו עובד מחובר מאוסטרליה. אני לא הייתי באוסטרליה. פניתי לספק ה-VPN המסחרי והתחלתי לשוחח איתם בהודעה מיידית - הם היו מאוד מועילים. הם אמרו שהכל נראה תקין וה-IP שלך מראה שאתה מחובר מבוסטון. ניסיתי כמה אתרים שונים של ‘מה ה-IP שלי’ וכמה הראו בוסטון בעוד אחרים הראו אוסטרליה. מה קורה כאן?
כתובות IPv4 משמשות שוב ושוב בזמן, הסיכוי שכל אתר שבו אתה מבקר יראה את ה-IP שלך באופן שונה עקב בסיסי נתונים מיושנים.
משתמש אחר המליץ להשתמש ב-IPv6 אך להיזהר מכיוון ש-IPv6 לא זמין בכל ספקי ה-VPN ופעולה זו עלולה לגרום לדליפת IP/DNS אמיתיות.
אתה יכול לבדוק אם יש כתובת IP לא רשומה כראוי על ידי ביצוע traceroute ולהסתכל על הנתיב ככל שהוא מתקדם ליעדו.
לדוגמה, אם הוא מתקדם דרך נתבים שיש להם כתובות IP הרשומות לאוסטרליה, כנראה שמדובר בשרת ממקום באוסטרליה.
השתמש בזה כדי לחפש כתובת IP: Whois-RWS
אין כאן שום דבר מוזר. כתובות IPv4 מוגבלות והן נמסרות בסחר תדיר. לא כל אתרי ‘מה ה-IP שלי’ מתעדכנים באופן שוטף.
חפש את כתובת ה-IPv6 וכנראה תקבל מיקום מדויק יותר.
- זה יכול להיות דליפת IPv6 - אם ספק ה-VPN לא חוסם IPv6 ביתר שאת על הגלישה, זה עלול לגרום לזה. תוכל לבטל את IPv6 בקלות.
- זה גם יכול להיות בעיית שירות מיקום - אם אפשרת למערכת לשתף מיקום והספק משתמש בזה. מומלץ לבטל את שירות המיקום בעת השימוש ב-VPN.
- יכול להיות שהיישום שאתה משתמש בו בעצם עוקף את מנהרת ה-VPN (Self app-splitting) - נדיר אך אפשרי. אילו שירותים/אפליקציות מציגות אוסטרליה? דפדפן או משהו כמו Slack?
בכך שהשתמשתי בשירות VPN מסחרי, חיברתי לשרת בוסטון שלהם. כשהתחברתי ל-VPN ולשירותי עבודה כמו Outlook, One Drive, Office 365, הם אומרים שהכתובת IP שלי מציגה שאני באוסטרליה במקום בבוסטון. ייתכן שה-IT יש תוכנה הסוקרת חיבורים חריגים או משהו כזה?
מצטער שאתה לא מוצא את המידע של ארין שימושי.
כנגד מה שאמרת, אני אגיד שהרוב יחשבו שהידע של כמה בלוקים של IPים שמורשמים במערך לישות באוסטרליה הוא אינדיקציה חזקה שמדובר במארח מאוסטרליה, בניגוד ל"Middletown, NJ" בדוגמה שלך.