אם סין משגיחה על אזרחיה בחוזקה כמו שמדווחים, אז מעבר לחלק של הברחות, איך אנשים משתמשים ב-VPN מבלי שיזהו אותם מיד על ידי הרשויות כדי שלא ייעלמו?
הממשלה הסינית יש לה גישה לנתוני כולם. אבל עם 1.4 מיליארד אנשים הם פשוט אין להם זמן לדאוג על חלק קטן מהם.
אם אתה סתם בודק רדיט אתה כנראה לא גבוה מספיק בתפריט הפושעים כדי להיות אחד מהם.
אני הרבה בסין לעבודה. לעולם לא מפעיל את המחשב שלי בלי לחבר VPN. לפעמים זה לא עובר כי פרצו את זה, הם חוסמים את ה-VPN באופן קבוע וזה לא עובד עד שחברת ה-VPN מוציאה עדכון. גם אם זה עובד אני עדיין לא סומך על זה שלא עוקבים אחריי אז אני אף פעם לא עושה עסקים או נכנס לחשבונות בנק על המחשב האישי שלי שם. החברה שלי מספקת לי אייפד שמשמש עסקים, אם זה נפרץ עליהם זה. בלי VPN כחול על כל אתר שהוא רוצה לגשת אליו, זה חסום ב-80%.
אתה יכול לתאר לעצמך כמה קשה לעקוב אחרי 1.4 מיליארד אנשים? אני לא חושב ש- CCP עוקבת אחרי אזרחים שלה, אלא בעיקר אנשים הקשורים לממשל, קרובים אליו או תעשיות גדולות, כל מה שחשוב זה שתהיה קטן מספיק כדי שלא יזדקקו לעקוב כל הזמן.
סוגי VPN מסוימים הם קשים לעקיבה.
כי אף אחד לא אכפת. הם יפעילו עליך נקיטת פעולה אם אתה מנהל קמפיין נגד הממשלה או עושה דברים מאוד לא חוקיים (סחר בילדים, סמים וכו’), אבל לא אכפת אם אתה פוגעקקקקקקקקקק’'ק חוק קלות וסתם מחפש לפיראט סרטים וסדרות, פורנו רגיל. עשיתי את זה במשך 10 שנים בלי בעיה כאן.
אתה צריך להבין שיש 3 סוגי סין.
-
סין שמתוארת על ידי המדיה המערבית.
-
סין שהממשל הסיני רוצה להציג
-
סין האמיתית
העובדה היא שכל הפיקוח והמשטר האוטוריטרי זה רק על הנייר ומה שממשלת סין רוצה שהעולם יראה. בפועל זו מדינה מלאה בשחיתות. כל זה לא באמת עובד, ואפילו אם זה כן, זה יכול להיות סתם שוחד קטן כדי להימנע מעונש אם תיתפס.
סין רע במובנים גדולים אבל המידה בה זה רע בכל רגע נתון מאוד מוגזמת בתקשורת האמריקאית.
הרבה סינים פשוט לא. האינטרנט הפנימי שלהם מכיל את כל מה שהם צריכים. בכל אפליקציה או אתר שמחוסמים, יש תחליף זמין בסין.
זכור שכשאנשים חשבו שהממשלה משגיחה עליהם ודואגת לכולם, וכמה היה לא יעיל מחר COVID, התברר שהממשלה לא כה בלתי מנוצחת כפי שחשבו.
ככל שאני לומד על סין ברשתות החברתיות, אני מבין שזה לא כמו שהשמצות מראות.
הממשלה יכולה לעשות רק כל כך הרבה. רוב האנשים פשוט חוספים מתחת לרדאר.
כי 99% מ-1.4 מיליארד האנשים לא שווים את הכסף/משאבים כדי לעקוב אחריהם.
כי זה לא כל כך חשוב? חוץ מ-VPNs יש חור גדול אחר בדירוג המידע, וזה על ידי אנשים שנוסעים לחו״ל ללימודים, עסקים או תיירות. היציאות מהמדינה הן במאות מיליונים.
הם כבר לא באמת אכפת, אפשר אפילו להשתמש בסימים זרים בשטח סין וללא צורך ב-VPN כדי לגשת לוואטסאפ, גוגל וכו’.
סין מלאה בדברים שפועלים בין הכללים, מתעלמים מזה כי האנשים שמבצעים אותם לא מצביעים על זה, והשלטונות לא מתעירים כי אין לזה השפעה נראית לעין.
אולי סין לא מהממשלות הדיסטורופיות שאנו חושבים, במקרה כזה אנשים שם משתמשים ב-VPN כמו שאנו עושים – חוקי באופן שאלה לא אכפת להם.
“היעלמות”? אני לא יודע באיזה עולם מצויר אתה חי, אבל סין היא מדינה מאוד נעימה לחיות בה. הם לא יטרחו עם מישהו משתמש ב-VPN חמור. למה שיתייחסו לזה?
צריך להפסיק להאזין למערב שהשחיל תודעה מעודנת.
בדרך כלל הרשויות יענישו על תימות לא חוקיות, ולא על VPNs עצמן. זה לא מעשי לעקוב אחר כל גישה לרשת.