היי, אני לא מבין יותר מדי בלינוקס ואני פשוט עוקב אחרי כמה שורות פקודה כדי להתקין ולגרום ל-VPN לעבוד על ה-Steam deck. יש לי טונלדיק על דקי. עקבתי אחרי שורות הפקודה אבל כשאני מתקין את רשת ה-openvpn, יש לי את השגיאה הבאה:
הניהול רשת חסר תמיכה ב-openvpn
קונסול אומר משהו על טבעת ומשהו אחר שהוא רק לקריאה למרות שכבר השתמשתי בפקודה
sudo steamos-readonly disable
זה היה לפני שה-TunnelDeck קיים וכשה-StemOS עוד הייתה בגרסה 3.2, אבל אפשר לנסות את זה ולראות אם הפקודות של הקונסול עוזרות לך. זה תמיד עבד לי אבל אחרים נתקעו.
כמה שירותי VPN מספקים את האישורים כדי שתוכל להגדיר VPN באופן ידני בהגדרות הרשת שלך ללא שימוש באפליקציה, כך שזה בעצם נהיה חלק “מוכן” של מערכת ההפעלה שלך בחיבורי הרשת שלך. כדאי לך לבדוק אם השירות VPN שלך מאפשר זאת.
אני משתמש ב-TunnelDeck עכשיו במצב משחק במקום סקריפט להפעיל ולכבות את ה-VPN (הוספתי למשחקים שאינם של Steam) אז לא הייתי זקוק להודעה הזו של הרבה זמן.
אתה אולי גם תצליח להתקין את TunnelDeck שוב לאחר שהגדרת את החיבורים שלך ורכיבי OpenVPN.
לי נראה ש-TunnelDeck מצליח להתקין מחדש את רכיבי OpenVPN לאחר עדכון מערכת ללא צורך לעשות כלום, בעוד שבעבר היה צריך להריץ את כל הפקודות האלה כל פעם שעדכנתי את StemOS.
איזה VPN אתה משתמש? סתם שואל לידע שלי כי אני משתמש בנורד ואנשים שאלו אותי אילו עובדים טוב, ואין לי מושג איך לעזור כשמישהו אומר שזה לא עובד להם.
אני משתמש ב-ProtonVPN.
וכן כן התקנתי את TunnelDeck שוב אבל לא הצלחתי להתחבר. בדקתי במצב שולחן העבודה ו-ProtonVPN עובד אך במצב משחק ושימוש בטונלדיק זה לא. אנסה לבדוק את זה שוב מאוחר יותר.