מדוע פתיחת הפורטים ממשיכה להשתנות?

יש לי הפעלת פורטים, ואני משתמש בזה עם qBittorrent, לאחר שהוריתי את הצעדים בתיעוד הרשמי. למרות שאני צריך להכניס קוד חדש בכל מפגש, שזה מטריד, זו פעולה קלה ואני לא אכפת לי.

אמנם… מסיבה כלשהי, הפורט הפתוח ממשיך להשתנות אצלי? ללא כל שינוי במצב ה-VPN או תצורת הרשת שלי? אני מתחבר ל Proton VPN, פותח את qBittorrent ומכניס את הפורט החדש, וּכעבור כ-20 דקות מקבל הודעה שצריך לעבור לפורט הפתוח החדש.. לא מצאתי דבר בתיעוד שמרמז על כך שהאפליקציה עושה רנדומיזציה תקופתית של הפורטים, וכיביתי את אפשרות חיבור מחדש אוטומטי בהגדרות של VPN Accelerator, אז אין לי מושג למה הפורט הפתוח משתנה לבד, בלי שינוי ברשת או השפעה חיצונית נראית לעין. זה קורה גם לאחר חזרה מהמחשב לאחר שהיית מנותק, וגם תוך כדי שימוש פעיל.

אם זה בטעות באג, וזו פשוט הדרך שבה פתיחת הפורטים תעבוד, אז זה זניח לשימוש עם ביטורנט, כי הדרך היחידה להשתמש בזה באופן עקבי תהיה לשבת על המחשב ולכתוב מחדש כל כמה דקות על הפורטים, וזה לא הדרך שבה מי שמשתמש ביישומים כאלו בדרך כלל. אתה לא מריץ משהו כמו qBittorrent במבצעים קצרים, אתה מגדיר אותו בצורה בטוחה, ואז פשוט משאיר אותו פועל ברקע כשאפשר. תודה לאל, הלקוח שלי עדיין מתפקד בלי להציק עם פתיחת הפורטים, אבל אני עדיין רוצה להשתמש בו כהלכה.

איזה פרוטוקול VPN אתה משתמש? אם זה OpenVPN, אני תוהה אם זה קשור איך OpenVPN מחליף מפתחות כל כמה דקות וזה מגרום לבעיה?

אם אתה משתמש כרגע ב-wireguard, תוכל לנסות OpenVPN over TCP? אולי משהו באופן אקראי משבש את ההתחברות שלך, causing reconnection.

זה רק השערות כמובן. עדיף שתדווח על הבעיה בלחצן “דווח על באג” באפליקציה וגם ידווח לצוותים.

במקום Mullvad, שהם פשוט הפסקו לתמוך בפתיחת פורטים, זה די מתסכל שאתה צריך לשנות את זה בכל מפגש. ב-Mullvad זה היה סטטי עד שתרצה לשנות את זה. כנראה שזה נועד לביטחון, אבל יהיה נחמד אם ה-qBittorrent יכל לעדכן אוטומטית את הפורט ככל שהוא משתנה.

מישהו מצא דרך קלה לעשות את זה?

אז, באופן מביך עד כמה שזה נשמע, אפילו שהפורט שונה כמה פעמים אתמול בזמן שניסחתי את זה, מאז שפרסמתי זה לא קרה פעם אחת, אז אולי כיביתי את החיבור מחדש האוטומטי *באמת*, וזה פשוט באג זמני? לא יודע, הוואאה. אם זה יקרה שוב אנסה את הצעדים וארשום.

https://github.com/ravesheep/ProtonVPN-windows

אם תותקן מעל ProtonVPN קיים ב-Windows, נראה שאתה מאבד את ההגדרת DNS המותאמת שלך (אותי זה קרה), והגדרות העדכון האוטומטי היו צריכות להיות מופעלות ידנית בהגדרות מתקדמות.

https://codeberg.org/gingermelon/check-port-forward

יש סיבה שמולבאד הפסיקו להציע הפניית פורטים :wink: הפניית פורטים סטטית מאפשרת יותר ניצול לרעה לעומת הפניית פורטים דינמית. השימוש לרעה היה הסיבה לכך שהם הפסיקו את זה (על פי דבריהם).

חוויתי את אותו הדבר, כשהפעלת את הפיצ’ר הזה לראשונה לא יכולתי לעבור יותר מ-15 דקות בלי שהפורט ישתנה אצלי. אחר כך עשיתי את זה עד 72 שעות בלי שזה יקרה בפועל. אולי הם תיקנו באג במערכת שלהם.