שלום! אני מאוד מאושר להיות כאן. אני אוהב ללמוד שפות, והייתה לי עזרה עצומה בדרך כשאני למדתי אנגלית. חשבתי שאולי אוכל לסייע ללומדי סינית על ידי מענה על שאלות בנוגע לשפה, לעבודה, לעסקים, לאורח חיים, לתרבות, ועוד. אנא אל תהססו לשאול כל שאלה שיש לכם.
באיזו תוכניות טלוויזיה במנדרין היית ממליץ לצפות? אני ממשיך לגלוש בהן בנטפליקס אבל אף אחת לא מושכת את עיני
מה השימוש בפיןיין כבשם יליד? האם זה משמש בבית הספר ללימוד או שזה משהו ששימוש רק אצלנו כמתחילים?
עדכון: תודה לכל המגיבים
האם אתה מרגיש שאתה שוכח את הכתבים הסיניים או שזה קורה לנו כי אנחנו לומדים?
אתה כותב בסינית לעיתים קרובות או שזה יותר כמו לכתוב בטלפון?
אני יודע שזה سؤال מטופש. אבל אני סתם סקרן. אם מישהו היה אומר לך משהו בסינית אבל לגמרי טעה יותר מדי בטונים, אבל אתה עדיין מבין למה הוא מתכוון. היית ממשיך ליידע אותו במה שהוא טעה או שהתשובה הייתה רגילה? החבר שלי מחונג’ינג אמר שזו לא בעיה כל עוד הם יודעים מה אתה מנסה להגיד. זה נכון לרוב האנשים?
או גגג גגג תן לי בבקשה לדעת איך לזכור טוב יותר מבנה משפט כי הייתי 5 שנים בסינית ועדיין מתקשה לזכור את כולם תודה
עדכון::: אני יודע ברוב הדברים כמו להציג, זמן, אכילה, פעילויות וכו’ אבל כשזה מגיע לדברים מורכבים כמו בית ספר, בית והסבר מעמיק אני מתקשה יותר… מקווה שזה יעזור
אילו תווים נוטים לבלבול?
מה הרקע התרבותי כלפי זרים? החברה של חברתי היא מונגקוק והם חושבים על מעבר לסין כשאנחנו נגמר את האוניברסיטה.
אני סיני אבל אני נבוכה לדבר מנדרין כי אני מדבר רע מאוד. האם דוברי סינית מקומיים חושבים שזה פוגע אם אני עונה להם באנגלית?
למה באינטרנט (ואולי גם בחיים האמיתיים) בסין משתמשים יותר ב"חוצה לומדים" ו"שפה זרה" גם כשהשפה או הלאום ידועים? אני מרגיש שזה מנוצל יותר מדי לעומת אנגלית.
ברוך הבא!
מה אתה חושב על חומות האיןור? האם זה דבר טוב או רע?
איך הסינים יודעים באיזה טונציה להגות שמות כשהם רק מציגים את הפיןיינים? כמו הוחאי או ג’ינְסי?
מה היא התו האישית שלך ואיך אתה בוחר?
אני רוצה לדעת אם הרכיב 礻 יכול להשתנות ל 示 רק בגלל גופן שונה.
גם אני רוצה לדעת אם 第一回 זה אותו דבר כמו 第一次.
המון תודה!
שלום! אילו היבטים של התרבות הסינית היית מכיר רק כבן יליד שגדל עם ההורים הסיניים? כל דבר ממרפאות מסורתיות ועד סלנג ועד נימוסי התנהגות. חייתי בסין ומדבר סינית, אבל אני מאוד סקרן לגבי הפרטים הקטנים שאין לי ניסיון בהם כזר. סליחה על השאלה התרבותית, אך גם דברים בשפה הם נהדרים!
מה דעתך על אנשים שאינם מדברים מנדרין בריא עם בייג’ינג? האם הם נחשבים שמתעלמים או שמגיע להם יחס שלילי? יש קצב מסוים במנדרין שאתה מתקשה להבין?
היי, ראיתי שציינת שאתה מ深圳. רק רציתי לשאול, כמה סינית קאנטונזית בשימוש יומיומי ביחס למנדרין? ראיתי כמה סרטונים שבהם מדברים בזה לזמן קצר עם מבט חזק (לעומת תושבי הונג קונג), לפני שמחזירים למנדרין בסופו של דבר.
מאיפה בסין אתה ואיזה דבר אתה הכי אוהב בעיר שלך? יש איזה מדיה מסוימת שהיית ממליץ לאלה שרוצים לפתח את סיניתם?
בלי כדור הארץ, איך השמש עדיין מסתובבת?
מהו הסרט והתכנית הספרותית המועדפים עליך בסינית?