בעיקרון, אני חי בקלדנה והכרתי את החברה שלי באוניברסיטה. החברה שלי, שהמשפחה שלה גרה בארה"ב, נרשמה לאחרונה לתכנית לתואר שני באוניברסיטה אמריקאית, ומבצעת את הקורסים באינטרנט עקב COVID. היא החליטה לעשות את הלימודים המקוונים שלה בזמן שהותה בקלדנה איתי, ולכן טסה חזרה לקלדנה ומבודדת לבד לשבועיים לפני שנעבור יחד. היא התחילה את השיעורים אתמול, ורק היום נודע לה שהחוק הפדרלי בארה"ב הוחל השבוע ומחייב תלמידים בתוכניות כאלה להיות בתוך ארה"ב בזמן הלימודים, למרות שהם לומדים באינטרנט. זה יוצר בעיות ממספר סיבות: המוסד אמר לה שהיא חייבת לחזור לארה"ב השבוע, מה שלא אפשרי כי היא מחויבת בבידוד בעוד כשבוע וחצי בקלדנה לפני שהיא יכולה לחזור. יש גם את העלות הכספית של הטיסה חזרה לארה"ב כשהיא רק הגיעה לפני כמה ימים, וכן את העובדה שהתחייבנו לשכור חדר ביחד בכוונה לחלק את השכירות; אם היא חוזרת לארה"ב, אצטרך לגור עם המשפחה שלי או לשלם כפול ממה שהתכננתי.
שאלתי היא: האם VPN הוא אופציה ריאלית לעקוף את החוק הפדרלי הזה? אנחנו לא יודעים איך המוסד מנטר/מאשר את מיקומה, אבל מישהו עם ידע מעמיק בVPN יוכל לשער האם זה פתרון טוב? ואם כן, האם נצטרך VPN שמספק כתובת IP אמריקאית קבועה, והאם זה אפשרי ברוב או בכל VPN? אם מישהו יכול לייעץ בעד או נגד זה, להמליץ על VPN בתשלום שיכול לעבוד, לתת טיפים, וכו’, זה יהיה מאוד מוערך.
TL;DR: החברה שלי רוצה לקחת קורסים מקוונים לאר"ב מ-קנדע, אבל חוק פדרלי בארה"ב מחייב אותה להיות באמריקה, אז האם VPN יכול להטעות את המוסד כדי שהיא תוכל להישאר בקלדנה?